Altandörr

Altandörrar ger huset ett luftigare intryck

image

Att altandörrar kan fylla mer än en funktion kanske man inte alltid tänker på. En dörr är vägen in i en bostad, det kan man enas om. Det är också en väg ut. Dessa är de huvudsakliga uppgifterna en dörr har i bostaden.

Man kan även vädra och köra tvärdrag mellan en öppen dörr och ett fönster eller en annan dörr. Då kan man blåsa in ny frisk luft på nolltid om det är lite blåsigt ute. Både vinter och sommar kan det vara skönt att köra ett tvärdrag för lite ny luft.

Altandörrar för både nytta och nöje

Skulle det hända något tillbud när det gäller brand eller liknande då är flera dörrar bra att ha. Bor man i ett envåningshus eller på bottenplan kanske man har öppningsbara fönster som man kan ha som evakueringsväg. Det kan dock vara bra att ha en dörr till som kan fylla det syftet. Altandörrar är ett bra alternativ att installera som evakueringsdörrar. Med altandörrar från https://klarfonster.se/dorrar/altandorr ger man huset en öppning mot exempelvis trädgården.

En del som installerar altandörrar vill ha dem nära köket. Detta för att man lätt ska kunna bära ut mat till uteplatsen. Andra vill hellre ha altandörrarna vid tv-rummet eller liknande så man kan öppna för att vädra om solen ligger på.

När det gäller valet av altandörr finns det lite olika alternativ att välja på. Olika dörrmodeller passar till olika hus. Det är sällan man väljer en dörr i avvikande modell till huset, de allra flesta vill se att huset har en enhetlig stil även utifrån.

Givetvis kan man måttbeställa altandörrarna så att det passar precis de mått huset har. Dörrarna kommer även med en garanti som gäller i tio år. Det ska kännas tryggt att veta att det finns en garanti om något händer med dörrarna.