pool

Borta bra, hemma bäst?

Borta bra, hemma bäst?

Många drömmer om semestern och längtar efter härliga dagar på stranden eller vid poolen. Det är kanske därför inte så konstigt att fler väljer att bygga sin egen pool. För hur trevligt det än är att åka på semester så är det skönt att kunna vara hemma också. Du behöver inte ha en gigantisk tomt för att kunna bygga din egen pool. Dessutom finns det olika sorters pooler att välja mellan och många av dem kräver inte att du ska behöva gräva stora hål. Det är kanske det första valet du behöver göra. Här får du några tips på vägen till din egen pool.

 

 

Ovan eller i mark?

 

Ska du bygga pool utomhus så är första frågan om den ska vara ovan mark eller nedgrävd. Det enklast är såklart en som är ovan mark. Det behövs inget grävande eller schaktning. En nedgrävd pool är kanske vid första tanken snyggare. Men det går däremot lätt att lägga ett trädäck runt en pool ovan mark och du får ett minst lika snyggt resultat. Dessutom är trädäck en smart investering. Skönare att gå på och du får mindre smuts i poolen. Idag finns det också smarta trätrallar att lägga som inte bara är snygga utan även lätta att sköta.

 

Uppvärmning eller inte?

 

Det är såklart inte ett måste att ha en uppvärmd pool men det är skönt. Om du väljer att inte värma upp poolen så blir säsongen kortare. Så det kan vara en bra investering i att skaffa dig möjlighet att värma upp din pool. En pool som används är alltid roligare. I dagsläget finns det också smarta lösningar där man använder solenergi så det behöver inte kosta en förmögenhet att värma upp den. Vill du piffa upp poolen lite till så är det alltid snyggt med belysning. Det gör också poolen lite roligare att använda när det är mörkt ute.