Handelsträdgård

Botanisera bland alla växter på en handelsträdgård

Botanisera bland alla växter på en handelsträdgård

Tycker du om växter? Då är det säkert en dröm för dig att åka till en handelsträdgård. Den där stora butiken där du kan hitta allt inom växter som du vill ha eller inte ens visste fanns. Du hittar träd, buskar, klätterväxter, sommarblommor, krukväxter, kryddväxter och stora gräs.

Växter med blommor, frukter eller bara stora plymer av något slag. Kanske har du en plan redan innan du åker till handelsträdgården, eller så bestämmer du dig där.

Vill du ha något som passar på en speciell plats så kan du alltid fråga personalen om råd. Det kanske är en del av trädgården där du har svårt att få något att växa och behöver få hjälp med något som kan passa. Kanske kan det vara så att du bör välja något som passar för läget, eller så kan det vara jorden som behöver förbättras eller förändras. Allt det och mer därtill kan du få hjälp med på en handelsträdgård, där personalen är proffs på trädgård och växter.

 

Hitta något nytt

Antingen du tycker om trädgården för trädgårdens skull, eller om du är en person som med liv och lust lär dig alla växters namn, så är en handelsträdgård en dröm att gå runt i. Du kan alltid hitta de vanligaste sorterna men även sådant som du kanske aldrig har sett förut. Har du dessutom ett växthus så kan du prova på sorter som annars inte klarar av klimatet du bor i. Då kan du ge dig på mer exotiska växter, för lite extra spänning.

Men det finns ändå mycket som du kan hitta för en vanlig trädgård. Säsongen på en handelsträdgård börjar redan när våren kommer och fortsätter ibland ända tills det blir jul. Och ibland året runt. För det finns också alltid krukväxter av olika slag att hitta i sortimentet i en handelsträdgård.