golvslipning

Drömhuset med det fula golvet

Drömhuset med det fula golvet

Äntligen har du hittat ditt drömhus. Det är beläget på det bästa stället, är precis lagom stort, har en stor fin tomt med stora möjligheter. Det är ju bara så gammalt. Golvet har gulnat och passar inte alls ihop med de uppfräschade skåpluckorna i köket och det vitbetsade taket. Det är helt enkelt dags att slipa upp det och kanske även vitlacka det för att förhindra att det gulnar igen. 

 

 

Att tänka på

 

Då trägolv är ett levande material så vill man ta väl hand om det. Men det är inte bara att slipa upp det på en gång, man måste först tänka på om det är nödvändigt och sedan om det ens går. Hur tjockt är golvet? Man kan exempelvis titta runt rören vid elementet. Då ser man hur tjock slitytan är. Går det inte att kolla där så går det att lossa en list. De flesta golv går att slipa upp tre eller fyra gånger. Är det däremot ett tunt golv som lagts in och det bara har en millimeter slityta så är den första slipningen även den sista. Då kan drömhuset på Hisingen helt plötsligt behöva hjälpa av en firma som jobbar med golvläggning i Göteborg. 

 

Ta hand om ditt golv

 

Det finns många sätt att ta hand om ditt golv efter slipning. Beroende på vad för typ av golv det är passar olika behandlingar. På parkettgolv kan man exempelvis lägga helblanklack, halvblank eller mattlack. Vill man ljusa upp det så kan man även blanda i lite vitt pigment. Har du ett riktigt trägolv så är det vanligt att tvätta det med såpa och sedan luta upp det. Luten går även den att få vitpigmenterad, men det går även att vitlacka det om så föredras. Väljer man att lacka golven efter slipningen så får man ett starkare yta på golvet.