spabad

Ett bad för oss långdistansare

Ett bad för oss långdistansare

Tillhör du också dem som ser duschandet som en långdistanssysselsättning (långt ord det där)? När man väl står där inne och tvagar sig i det varma vattnet är det helt enkelt svårt att kliva ur. I duschen känner man sig oftast så sjukt avslappnad. Det är nästan som om att man inte bara tvättar av sig fysiskt smuts, utan man blir även vitt en hel del mentalt damm.
Det är helt enkelt lite som ett spa, fast inte lika bekvämt som när man kan lägga sig ned och bara njuta av värme och stillhet.

Under de senaste åren har det ju även blivit populärt att ägna sig åt kalla bad och lika kalla duschar. Eller baden är väl kanske kallare eftersom de omsluter hela kroppen. Folk har till och med i isbitar för att verkligen nå ner till de vintriga graderna. Det finns en hel del välgörande effekter när det kommer till kallbad. Det är inte konstigt att våra förfäder ägnade sig åt detta – innan vi blev lite för bekväma.
Men fortfarande finns det tappra själar som badar isvak, eller i varje fall badar kallbad, och sedan rundar av det hela med lite bastubad.

Nåja, kallbad är kanske inte det som de flesta tänker på när man funderar på om det inte är dags för att köp spabad till hemmet. Då är det mer varmt och bubbligt som går hem, speciellt på de breddgrader som vi bor på. Nu har det ju inte riktigt varit någon vinter värd namnet. Fast några riktigt kalla dagar har det ändå varit då man kunde tänka sig att njuta extra mycket av kontrasten mellan kyla och värme.

Men visst, det är även skönt att kunna bubbla lite på sommaren. Tänk dig en skön sommarkväll i badet medan solen går ned över trädgården. Det är vardagslyx det.