köksluckor

Fräscht i köket

Fräscht i köket

Efter ett tag så har köket en tendens att bli ganska så smutsigt. Det blir oljigt och dammigt, speciellt ofräscht blir det ju om dammet sitter fast på oljiga köksluckor. Det blir ganska svårstädat om man inte hela tiden städar sitt kök ordentligt minst en gång i veckan eller två gånger i månaden i alla fall. Men lets face it, vi städar inte så noggrant varje gång vi städar av i köket, eller hur? Det blir mest lite avtork av bänkar, bord och spis, sådant som man gör varje dag i samband med disken ungefär. 

 

 

Skura köksluckorna

 

Ibland är det så oljigt och fett i köket att dammet fastnar som sagt, och då behövs det en storrengöring. Man får helt enkelt ta en kökslucka i taget och skura ordentligt med en svamp och sedan torka av med en trasa. Att det kanske sitter fast som berget och inte vill släppa ordentligt, det gör då att man får jobba hårdare och det kanske tar en bra stund med varje lucka. Ofta sitter det ju damm i oljan på luckorna och då kan det ibland kännas som att man mest sprider omkring all smuts. Men det är bara att jobba på och härda ut!

 

Renovera upp köksluckorna

 

Kanske är det länge sedan man skurade av luckorna och då när de sedan väl är rena, så kanske man upptäcker att de inte är så fina under all smuts. De kanske skulle må bra av en liten renovering? Det går att utföra lackering av olika slag på befintliga köksluckor i stället för att exempelvis köpa nya. På så vis får man ju nya fräscha luckor men till ett billigare pris än om man köper nya. Luckorna slipas och spacklas så att eventuella stötta kanter försvinner innan de sedan kan lackeras och målas, kanske då i en ny färg?