möbeltapetserare

Hållbarhet och kärlek till tingen

Hållbarhet och kärlek till tingen

Äger du en ärvd, gammal möbel som mest står och skräpar? Är det kanske arvegods som du inte vill göra dig av med? Du vet väl att du kan vända dig till en möbeltapetserare? I och med att samhället svänger mot ökad hållbarhet har yrken som tapetserare blivit populära igen. Det är inte alls så svårt att få tag på någon som kan Tapetsera möbler i Stockholm idag som du kan tro. Tänk till i nya banor, nytt tyg på fåtöljen eller soffan, sätt din prägel på – hur kan det bli då? Troligen är möbeln ett gediget hantverk, vettigt att satsa på.

 

Spark joy

Det finns metoder som går ut på att rensa i röran och att göra det utifrån kärlek. Till exempel KonMari-metoden som går ut på att du sorterar igenom hela ditt hem, sak för sak och känner efter om den ger dig glädje (=spark joy). Tänk nu på din möbel igen. Om den hade ett tyg som du valt – är den skön att sitta i, blir den ett smycke i ditt hem, blir den något som kan skänka dig lycka istället för skam och dåligt samvete? 

 

 

Allt kan göras olika

Du kan kanske ge dig på att klä om din möbel själv. Är det en stol vars dyna behöver nytt tyg är det ingen större sak, men pratar vi om en fåtölj med olika stycken som är ihopsydda och måttanpassade med rundade hörn och nitar, då är det väl magstarkt om du vill ha ett fint resultat. I och med att intresset för återbruk och hantverk ökar igen finns det även olika kurser att delta i, du kan läsa en kurs i möbeltapetsering där du får ta med din egen fåtölj och jobba på den med lärarnas hjälp, vilket kan bli både trevligt, nyttigt och med ett snyggt resultat.