fönster

Investera i nya fönster

Investera i nya fönster

Upplever du att det drar rejält med snålblåst från fönstren där hemma? Kanske var det många år sedan ett fönsterbyte gjordes – eller kanske är det rentav inte gjort alls? Då kan det vara dags att investera i nya, moderna och energibesparande fönster. Fönster fyller ju nämligen inte bara en estetisk funktion på ett hus eller en byggnad, de ska ju naturligtvis också verka isolerande och skyddande mot såväl väder och vind, som oljud och obehöriga besökare. Det finns en hel del olika varianter av fönster att välja mellan, med skillnader i både utseende och funktion. Ska du köpa fönster är det därför viktigt att fundera över vilken stil du önskar på dem, vad som passar till huset i övrigt och inte minst vilka krav på funktion du har.

 

 

Tvåglas ett måste i nordiskt klimat

 

Det varierande och periodvis bistra svenska klimatet ställer höga krav på fönstrens kvalitet och isoleringsförmåga. I många äldre hus och byggnader sitter det fortfarande klena englasfönster som släpper igenom både kyla och oljud utifrån. Spröjsade, vackra sekelskiftesfönster må vara fina – men inte sällan är de ordentligt dragiga och vanliga bovar bakom både höga elräkningar och frusna fötter. På varmare breddgrader är behovet av riktigt täta fönster naturligtvis inte lika stort, men i Sverige är det absolut smartaste att investera i tvåglas- eller treglasfönster med god isoleringsförmåga och energibesparande konstruktioner. 

 

Fönsterrenovering också ett alternativ

 

Det är inte alla gånger som det faktiskt blir nödvändigt att köpa nya fönster – ibland är en proffsig fönsterrenovering fullt tillräcklig. En renovering av fönster kan t.ex. innefatta nya tätningar, byte av beslag, målning och bullerdämpning. En professionell fönsterfirma som t.ex. Göteborgs Fönsterrenovering AB kan hjälpa dig vid såväl uppfräschning av befintliga fönster som när du önskar köpa fönster. Fräscha fönster sparar både energi och pengar, och ger dessutom ditt hus ett riktigt tjusigt ansiktslyft!