Altandörr

Välj rätt balkongdörrar för fastigheten

Välj rätt balkongdörrar för fastigheten

Du slötittar på husannonser och trillar plötsligt över ett mycket ovanligt objekt. Det är inte den där villan som du hade tänkt dig att flytta till. Istället hittar du en flerfamiljsbostad med åtta lägenheter, där takvåningen hade varit perfekt för dig och din familj. Den har till och med en takterrass och en trädgård som är stor nog att dela upp mellan alla boende. Sagt och gjort, du slår till och bara några månader senare är du redo att ta över fastigheten.

Men du vet redan om att vissa delar av huset behöver en uppfräschning innan du börjar leta hyresgäster. Det mesta klarar sig med en rejäl städning och lite färg på väggar och tak. Men när det kommer till husets balkonger och dito dörrar så är det verkligen ett behov av ett inköp. De är inte bara slitna utan dessutom tråkiga och gör att hela fastigheten ser trist och gammal ut. Du ger dig ut på internet och har snabbt hittat balkongdörrar som passar för din fastighet.

 

 

Släpp in ljuset

När du väljer dörrar till balkonger så kan du vara mer generös med glasytan än du kanske är annars. Du kan välja mellan en dörr som är helt i glas, en dörr som är helt i trä eller allt däremellan. Det viktiga är att du hittar något som passar för husets stil men även är funktionellt för husets boende. Du bör även ta hänsyn till om du har uteplatser längst ner, som ska ha samma altandörrar som finns på alla balkonger.

Tänk även på att välja dörrar som har samma mått som de du har nu, om du inte vill passa på att bygga om hela fasaden och balkongerna vid samma tillfälle. Men däremot kan du hitta en annan stil, högre isolering och något annat utförande på dörrarna än vad du haft tidigare.