plattsättning

Visst kan man kakla och sätta plattor själv

Visst kan man kakla och sätta plattor själv

Kakel och klinker kan idag sätta stilen i både badrum, hall och kök. Både klinker och kakel är väldigt hållbara material som dessutom är lätta att göra rent. Utbudet av plattor är gigantiskt, men bara man ser till vilket behov det kaklade rummet ska fylla så brukar det ge sig. Att också sätta en budget för hur mycket renoveringen får kosta kan vara bra. Annars är det lätt att gå vilse bland allt fantastiskt kakel och all inredning.

 

Dokumentera och fotografera varje moment i renoveringen

Tycker man om att själv fixa så kan man faktiskt sätta både kakel och klinker själv i kök och hall. Även i badrummet kan man kakla själv bara man är extremt noga då det krävs fuktspärr och andra säkerhetsåtgärder så att fuktskador inte uppstår. Ska man ge sig på att sätta plattorna själv i badrummet är det viktigt att veta hur man ska gå tillväga samt att fotografera och dokumentera alla steg. Skulle en vattenskada uppstå kan fotografierna vara det som gör att man kanske trots allt får ut ersättning från försäkringsbolaget. Om man gjort rätt då man kaklat vill säga.

 

 

Alltid säkrast att ta hjälp vid kakling i våtrum

Det kan ändå vara bättre att anlita en certifierad våtrumsspecialist då man ska kakla rum som badrum och tvättstuga. Företag som jobbar med plattsättning i Karlstad, till exempel, kan kakla badrum efter de föreskrifter som gäller. Det är viktigt att tätskikt håller tätt och att lutningen på golvbrunnen blir rätt, annars klarar kanske inte badrummet besiktningen och man får bakläxa. När man ska ta hjälp av en plattsättare är det bra att först ta in offerter från ett par stycken olika firmor. Man kan även fråga efter helentreprenad. På så sätt slipper man anlita flera olika firmor för de olika momenten. Då flyter arbetet på och man slipper vänta på hantverkare.